Астронавтите на Международната космическа станция (МКС) трябва да се справят с

...
Астронавтите на Международната космическа станция (МКС) трябва да се справят с
Коментари Харесай

Изтича въздух от Международната космическа станция

Астронавтите на Международната галактическа станция (МКС) трябва да се оправят с приключване на въздух, оповестява Военновъздушни сили. Смята се, че вредите са породени от въздействието на високоскоростен скален откъс, летящ в космоса.

Изтичането е проследено до дребна дупка в капсулата " Союз ", с която през юни дойде новия екипаж до лабораторията, намираща се на 400 км над Земята - Олег Артемиев и Сергей Прокопиев от Русия и Александър Герст от Германия.

Контролиращите задачата, които се намират в Хюстън, щата Тексас, Съединени американски щати и в съветската столица Москва, са били предизвестени за заплахата от сензорите за налягане на въздуха, намиращи се на борда на станцията. По-късно те са инструктирали астронавтите да открият източника на приключване. По думите им няма заплаха за шестимата членове на екипажа на МКС.

Въздействието на малките метеороити е трайна опасност за орбиталната платформа. Но тя е издигната по този начин, че да устоя на непрекъснатото бомбардиране от праховите фрагменти, които обикалят Земята.

" През нощта и на сутринта имаше необикновена обстановка - спад на налягането, приключване на О2 ", каза командирът на федералната галактическа организация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин, цитиран от съветските осведомителни организации. " Беше открита микрофрактура, най-вероятно от увреждане извън. Инженерни дизайнери считат, че това е резултат от микрометеорит ", добави той.

 

Yesterday showed again how valuable our emergency training is. We could locate and stop a small leak in our Soyuz, thanks to great cooperation between the crew and control centres on several continents. pic.twitter.com/Jo0MnIIprL

— Alexander Gerst (@Astro_Alex) 31 август 2018 година

 

Германският астронавт Герст удостовери в сряда съществуването на дупка в корпуса на капуслата " Союз ". Бяха употребявани уплътнител и лента за покриване на дупката, която е с диаметър от 2 мм. Астронавтите към този момент работят с инженери на Земята, с цел да преценяват дали е нужен по-солиден ремонт. 

Герст, дружно със Серина Онън-Чанселър от Съединени американски щати и съветския космонавт Сергей Прокопиев, би трябвало да употребяват същата капсула, за ​​да се завърнат на Земята в края на годината.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР